.

Taktil Stimulering behandling

Hvad er Taktil Stimulering behandling?


Taktil betyder berøring. Taktil stimulation er bevidste strygninger i en struktureret form på huden, der aktiverer oxytocin.  giver dig øget velvære og forbedrer dit helbred.

Den taktile sans kaldes også følesansen. Huden er vores største sanseorgan og i den findes receptorer for berøring, tryk, vibrationer, smerte, kulde, varme. Ved at stimulere/berøre huden, aktiveres flere af disse receptorer, som via nervebaner til hjernen leder frem til dannelsen af oxytocin, der er et antistress hormon.


Oxytocin gør menneske mere afspændt, reducerer smerteoplevelse, fremmer indlæring, styrker immunforsvar, regulerer varmen i kroppen, stimulerer mælkeproduktion hos ammende mødre, bedrer optagelse af næringsstoffer og forbedrer relationer mellem mennesker.

Hvorfor Taktil stimulering?


  • Reducerer uro i kroppen

  • Er stressreducerende

  • Bedrer indlærings-/koncentrationsevne

  • Afslappende og giver bedre søvn

  • Øger kropsbevidsthed

  • Forbedrer og øger blodcirkulation

  • Forbedrer mave/tarmfunktion

  • Lindrer smerter/skaber fred og ro


Som alt sammen bidrager til forbedret livskvalitet.

Hvem henvender behandlingen sig til?


Taktil stimulering henvender sig til alle, børn og voksne som ønsker afspænding, øget livskvalitet og glæde. Taktil stimulering er en struktureret metode, der tilpasses den enkelte modtager, der kan være et barn eller en voksne med f.eks. stress, angst, spændinger i kroppen eller nedsat bevægelse.

Målet er, at alle, der har brug for berøring i deres liv, skal tilbydes muligheden for at have berøringen som en vej til sundhed. Vi ved allerede, at den terapeutiske berøring fører til mange gode effekter fra smertelindring til uddybet livsglæde.


Berøringen er velegnet til alle aldre, fra spædbørn til den aldrende person. Berøringen fører til et meningsfuldt liv baseret på de betingelser, hver enkelt har. 

Hvordan forgår taktil stimulering?


Efter vi har talt om, hvad du gerne vil have ud af behandlingen, lægger du dig bekvemt på briksen. Der bruges gode naturlige olier, som vil give dig en blid og afslappende fornemmelse. Under behandlingen ligger du svøbt i et tæppe og kun den kropsdel ​​der behandles er blottet. Man kan også vælge at have tøj på.


Taktil stimulering er mild, men den kan både føles som en frisk energiindsprøjtning og som en dyb indre ro i både krop og sind. Jeg tilpasser berøringsmønstret efter dig som klient, og jeg sørger altid for, at du har det godt og føler dig tryg, så du kan give dig hen til en dyb og behagelig afspænding.


Behandlingen tager ca. 1 time. Det anbefales 10 gange over 10 uger, til start. Herefter 1 gang om måneden til vedligeholdelse.

Hvem har udviklet denne form for taktil stimulering?


Gunilla Birkestad, børnehavepædagog på specialskolen i 1970. I 1984 opdagede Gunilla hvor vigtig hændernes varme og berøring er i hendes arbejde. Erfaringer med bevidst berøring ledte frem til en metode af struktureret berøring som bruges i pleje, omsorg, (re)habilitering, udvikling og læring.


School of Touch blev startet i 1990 af Gunilla Birkestad til at uddanne berøringspædagoger og taktile terapeuter i taktil stimulering og lærere i taktil stimulering under det registrerede varemærkeTaktil Touch®.

Siden 1990 uddannes der berøringspædagoger i Sverige. Der uddanes også i Norge og Finland. Siden 2021 uddannes der nu også i Danmark.

For mere information www.beroring.se

Forskning:


Disse to forsker er blandt dem der forsker i effekten af berøring og oxytocins helbredende virkning i kroppen.


  • Dr. Maria Harnandes Reif, professor på Touch Research Institut i Florida USA

  • Kerstin Uvnäs Moberg, professor i fysiologi på Karolinske Institut i Stockholm

Dyb ro, afslapning og balance med berøring, nærvær og medfølelse i

taktil stimulerings behandling

Få din livskvalitet tilbage og befri dig fra stress, spændinger og søvnproblemer med taktil stimulerings behandling

Min mission er at skabe en verden, hvor både børn og voksne kan finde mere ro og balance i deres hektiske hverdag. Jeg tror på kraften i mindfulness og taktil stimulering behandling til at fremme velvære, reducere stress og styrke vores mentale sundhed.